Taxa auto revine din vara


Potrivit unor surse oficiale citate de TVR, taxa auto va reveni de la inceputul verii, masinile fiind taxate in functie de nivelul de poluare intre 50 de euro si 2500-3000 de euro.

Aceasta taxa auto este o masura pentru numarul mare de masini vechi (peste 630.000) care au fost inmatriculate anul trecut, in Romania. De la inceputul anului 2018, peste 120.000 de masini au fost deja omologate. Numarul a crescut cu peste 20.000 mai mult fata de inceputul anului 2017.

Pentru multe judete din Romania, o programare la Registrul Auto Roman se face cel mai devreme in luna mai.

Taxa va fi calculata in functie de emisiile de dioxid de carbon emise de vehicul si de coeficientul acestuia de poluare. Aceasta se va aplica pe o perioada de trei ani si va fi inlocuita ulterior de un impozit progresiv. Astfel, proprietarii de masini vor plati in functie de nivelul de poluare al autoturismelor.

Aceasta informatie nu a fost confirmata de oficialii Ministerului Mediului, insa au declarat: "(...) in cadrul institutiei s-a constituit un grup de lucru, care are ca obiectiv identificarea de solutii, formularea si sustinerea de propuneri pentru reducerea emisiilor de CO2 provenite de la autoturisme si de imbunatatire a eficientei consumului de combustibil, precum si de innoire a parcului auto national, solutii care trebuie sa tina cont de legislatia Uniunii Europene. Orice propunere este luata in considerare, astfel incat solutia ce se va adopta sa respecte principiul "poluatorul plateste", in conditii nediscriminatorii pentru contribuabili."

Ti s-a parut interesant articolul? Te invitam sa descoperi alte articole aici.