Acasa Blog Sfaturi pentru călătorii în siguranță
sfaturi vacanta

Sfaturi pentru călătorii în siguranță

Sfaturi 29/04/2023

Minivacanța de 1 Mai reprezintă o ocazie potrivită pentru mii de români de a se relaxa. Pentru o călătorie lipsită de griji, noi vă propunem câteva sfaturi. Înainte de a pleca la drum, verificați-vă starea autoturismului, asigurați-vă că atât frâna de mână cât și cea de serviciu funcționează în stare optimă, dar și instalațiile de iluminare și semnalizare. De asemenea, nu uitați că aveți nevoie de trusa de prim ajutor și triunghiurile reflectorizante. Asigurați-vă că trusa este în termenul de valabilitate.

Viteza excesivă și neadaptată la condițiile meteorologice constituie una dintre cauzele accidentelor rutiere din România. Este de preferat să adaptați în permanență viteza la condițiile de trafic, să nu vă angajați în depășiri riscante (mai ales când se circulă în coloană) și să mențineți o distanță mai mare între vehicule, îndeosebi când carosabilul este umed.

Conversațiile telefonice sau discuțiile aprinse în timp ce vă aflați la volan, reprezintă o altă modalitate de a vă distrage atenția în momente vitale.

Urmați întocmai regulile rutiere în ceea ce privește prioritatea de trecere, atât pentru vehicule cât și pentru pietoni.Utilizarea centurii de siguranță este obligatorie, iar copiii cu vârstă mai mică de trei ani se transportă numai în dispozitive de reținere omologate. În plus, este interzisă deplasarea copiilor mai mici de 12 ani pe scaunele din față.

Planificați-vă călătoria astfel încât să nu fiți nevoiți să conduceți foarte mulți kilometri pe zi, întrucât oboseala vă poate fi fatală. Utilizați aplicațiile disponibile pentru a afla starea traficului în direcția spre care vă indreptați și folosiți rutele ocolitoare indicate pentru a evita ambuteiajele.

Un alt aspect deosebit de important este interzicerea consumului de alcool înainte de a vă urca la volan. Alcoolul reduce viteza de reacție și precizia mișcărilor și de asemenea, poate determina scăderea acuității vizuale și auditive a șoferilor.

Sperăm că sfaturile oferite în cadrul articolului v-au fost de ajutor și vă dorim o călătorie plăcută!

Distribuie articolul: