Acasa Blog Produse necesare pe care trebuie să le avem în mașină pe timpul iernii
1_81335700

Produse necesare pe care trebuie să le avem în mașină pe timpul iernii

Fie că pleci într-o drumeție la munte sau până la supermarket, vremea instabilă te poate afecta oriunde. Pentru astfel de situații este recomandat să existe în mașină un kit care să conțină toate lucrurile necesare, în caz că întâmpini vreo urgență. În acest articol, vă prezentăm cele mai importante elemente pe care ar trebui să le aveți în mașină pe timpul iernii.

Pentru întreținerea mașinii este important să aveți o soluție de dezghețare pentru a ușura procesul de curățare a parbrizului și pentru a nu pune în pericol ștergătoarele atunci când sunt înghețate. De asemenea, un spray de dezghețare este util în cazul în care au înghețat încuietorile și chederele de ușă sau geam.

Alte lucruri indispensabile sunt cablurile de pornire și cele de tractare. Din cauza temperaturilor scăzute, se poate întampla ca acumulatorul să moară și să nu vă puteți porni mașina. Aici intervin cablurile de pornire deoarece, cu ajutorul acestora, îți poți încărca bateria de la o altă mașină. Cablurile de tractare sunt necesare în situația în care nu mai funcționează deloc mașina și atunci trebuie tractată.

De asemenea, nu trebuie uitată lopata și eventual o lanternă de frunte pentru situațiile în care ai facut o pană sau trebuie să deszăpezești mașina pe timp de noapte.

Pentru drumurile lungi este necesară și existența unor lanțuri de zăpadă, iar pe lângă aceste accesorii, este recomandată verificarea antigelului cu un tester special pentru a afla dacă acesta și-a păstrat proprietățile.

Distribuie articolul: