Acasa Blog Lucruri neștiute despre anvelope
tyre 1714669_1920

Lucruri neștiute despre anvelope

Sfaturi 29/08/2023

Crezi că știi totul despre anvelope? Acestea nu sunt doar negre și din cauciuc. Există mai multe informații, despre acestea. Caracteristicile lor, modul de fabricare și scopul în care sunt folosite ar trebui să reprezinte o curiozitate pentru fiecare șofer. MERIDIAN Ocazie s-a gândit să îți prezinte câteva informații suplimentare și lucruri ce trebuie știute despre acestea.

Știai că...

  • În trecut anvelopele erau amestecate cu asfaltul pentru a produce drumuri mai sigure?
  • Stilul acestora este inspirat din Formula 1?
  • În Uniunea Europeană este ilegal să depozitezi anvelopele în locurile destinate deșeurilor?
  • Consumul de carburant poate fi îmbunătățit prin utilizarea unor anvelope de calitate?
  • Pe vremuri, înainte să fie atașate la cărute, anvelopele erau făcute din bucăți de fier și oțel?
  • Dacă pavăm drumul cu anvelope reciclate zgomotul de suprafață se modifică cu 20%?

Martorii de uzură sunt de asemenea importanți. Aceștia te ajută să îți dai seama cât de uzată este o anvelopă. Un cauciuc de vară cu martori de uzură mai mari de 1,6 mm poate fi utilizat în condiții optime. Iarna se recomandă să fie mai mici de 4 mm.

Un alt aspect al anvelopelor ce trebuie amintit este indicele de viteză. Acesta este poziționat pe flancul pneului sub forma unei litere. Fiecare literă corespunde unei anumite viteze maxime. Scopul indicelui de viteză este să semnaleze viteza maximă de utilizare a unei anvelope. Cum vine primavara și vremea frumoasă, anvelopele de vară prezintă prioritate. În anotimpul cald acvaplanarea este o problemă tot mai des întâlnită din cauza precipitațiilor însemnate, așadar anvelopele de vară sunt recomandate. Acestea au cele mai bune proprietăți și caracteristici în vederea evitării acestor evenimente nefericite.

Distribuie articolul: