Masinile cu volan pe dreapta nu mai pot fi inmatriculate in Romania

In luna iulie a acestui an, Ministerul Transporturilor a publicat un proiect de lege care prevede interzicerea inmatricularii masinilor cu volan pe dreapta, aduse din afara Uniunii Europene.

Directorul Registrului Auto Roman a declarat ca aceasta lege este o masura prin care evita inmatricularea autorismelor din Marea Britanie, dupa iesirea acesteia din Uniunea Europeana, din martie 2019. Cu toate acestea, inca nu este clar ce se va intampla cu masinile aduse din tarile in care se circula cu volanul pe dreapta (Malta, Cipru, Irlanda).

"Masinile care au volan pe dreapta si vin din afara Uniunii Europene nu vor mai primi omologarea de la RAR. Fara Cartea de Identitate a masinii, niciun astfel de autovehicul nu va mai putea fi inmatriculat in Romania. Este drept ca Marea Britanie este inca in UE, dar acest ordin al ministerului este pana la urma o pregatire pentru perioada in care acest stat nu va mai face parte din UE", explica George Adrian Dinca, directorul RAR.

Cu scopul de a reduce numarul de masini cu volan pe dreapta, care circula pe drumurile Romaniei (aproximativ 60.000), autoritatile anunta ca orice modificari aparute in Cartea de Identitate a masinii, va obliga proprietarul sa modifice postul de conducere. Proiectul a fost aprobat in luna august si urmeaza sa intre in vigoare dupa ce va fi publicat in Monitorul Oficial.


Ti s-a parut interesant articolul? Te invitam sa descoperi alte articole aici.