Acasa Blog Ar trebui să cumpăr o mașină nouă sau rulată? Iată cum să decizi.
Masina noua vs uzata

Ar trebui să cumpăr o mașină nouă sau rulată? Iată cum să decizi.

 

 

Recomandări cheie

Cumpărarea unei mașini noi permite personalizarea și cea mai recentă tehnologie, dar vine la un preț mai mare și se depreciază rapid.

Mașinile second-hand sunt mai puțin costisitoare și mai lente la amortizare, dar pot necesita compromisuri și pot veni cu costuri de întreținere mai mari.

Atunci când decideți între nou și folosit, este important să luați în considerare bugetul, nevoile tehnice și costurile de întreținere.

Este alegerea pe care milioane de cumpărători de mașini o fac în fiecare an: cumperi o mașină nouă cu toate beneficiile ei, sau o mașină uzată pentru a economisi bani? Decizia între acel miros de mașină nouă sau un vehicul second-hand implică mai mult decât prețul - dar este un factor important.

O mașină folosită este o alegere bună dacă încercați să economisiți. Dar va trebui să luați în considerare costul pe durata de viață a proprietății, inclusiv întreținerea și reparațiile. În funcție de modul în care doriți să utilizați vehiculul și de finanțele dvs. generale, este posibil să descoperiți că cumpărarea unui produs nou este alegerea mai bună.

 

Avantajele și dezavantajele achiziționării unei mașini noi

Cumpărarea de nou poate fi o alegere bună dacă doriți cele mai noi funcții și costuri inițiale de întreținere mai ieftine, dar va trebui să faceți față unei rate mai mari de amortizare și un preț mai mare atunci când vine vorba de achiziția inițială și tarifele de asigurare.

Pro

Personalizare: Avantajul principal al achiziționării unui vehicul nou este că îl puteți echipa după preferințele dvs. - puteți selecta culoarea și stilul dorit și puteți solicita orice suplimente care vă atrag.

Tehnologia actuală: Există și avantaje practice — veți pleca cu cea mai recentă tehnologie și caracteristici de siguranță.

Rate ale dobânzii mai bune: cu o achiziție de mașină nouă, aveți, de asemenea, mai multe șanse să obțineți o rată de împrumut auto mai bună decât ați obține cu o achiziție unei mașini uzate, adesea cu câteva puncte procentuale.

Fiabilitate: nu va trebui să vă confruntați cu eventuale probleme mecanice ascunse atunci când cumpărați un produs nou. În plus, garanția vehiculului ar trebui să limiteze cheltuielile pentru reparații și întreținere în primii câțiva ani de proprietate.

Contra

Mai scumpe: mașinile noi sunt adesea cu câteva mii de dolari mai scumpe decât omologii lor uzați, ceea ce ar putea face ca avansul sau plățile lunare ale împrumutului sa fie mai greu de permis, chiar dacă obțineți o dobândă mai mică.

Amortizarea: va trebui, de asemenea, să vă confruntați cu deprecierea vehiculului. După cum se spune, mașinile noi își pierd valoare atunci când le scoți din teren.vSe estimează că mașinile noi își pierd 20% din valoare în primul an, iar amortizarea continuă în primii 10 ani de proprietate.

Costuri mai mari de asigurare: Mașinile noi costă adesea mai mult pentru asigurare din cauza șanselor mai mari de furt, a valorii.

Dacă decideți că cumpărarea de nou este potrivită pentru dvs., planificați și căutați oferte de sezon. Achiziționarea cu atenție a mașinii și alegere cele mai bune modalitățo de finanțare pot reduce unele cheltuieli inițiale.

 

Avantajele și dezavantajele achiziționării unei mașini second hand

Cumpărarea unei mașini folosite s-ar putea să se potrivească mai bine dacă doriți să economisiți la achiziția inițială, la plățile lunare și la asigurare. Dar poate fi necesar să vă ajustați lista de dorințe pentru următoarea călătorie, să cercetați istoricul mașinii și să cheltuiți fonduri suplimentare pentru întreținerea vehiculului.

Pro

Mai puțin costisitoare: Avantajul principal al achiziționării unei mașini second hand este că acestea tind să fie mai puțin costisitoare decât noi lor omologi. Obținerea aceluiași model pe care îl doriți de câțiva ani vă poate economisi câteva mii de euro.

Amortizare mai lentă: și mașinile uzate se depreciază mult mai lent. În loc să piardă 20% din valoarea sa în primul an de proprietate, o mașină veche de trei ani ar pierde probabil doar aproape 10%.

Contra

Făcând compromisuri: probabil că va trebui să căutați mai greu pentru a găsi stilul, culoarea și dotăriile suplimentare dorite. Și chiar și atunci, este posibil să fii nevoit să faci compromisuri.

Istoricul mașinii: va trebui, de asemenea, să verificați fișa de întreținere a vehiculului pentru a vă asigura că proprietarul anterior a avut grijă de acesta. Aduceți mașina la un mecanic de încredere pentru o inspecție a mașinii uzate înainte de a încheia orice afacere. 

Costuri de întreținere crescute: chiar dacă mașina este într-o stare relativ bună, o mașină uzată va avea inevitabil nevoie de mai multă întreținere și reparații în timp. Acest lucru ar putea afecta economiile pe care le obțineți din achiziția dumneavoastră inițială.

Distribuie articolul: