Sfaturi pentru calatorii in siguranta       Minivacanta de 1 Mai reprezinta o ocazie potrivita pentru mii de romani de a se relaxa. Pentru o calatorie lipsita de griji, noi va propunem cateva sfaturi. Inainte de a pleca la drum, verificati-va starea autoturismului, asigurati-va ca atat frana de mana cat si cea de serviciu functioneaza in stare optima, dar si instalatiile de iluminare si semnalizare. De asemenea, nu uitati ca aveti nevoie de trusa de prim ajutor si triunghiurile reflectorizante. Asigurati-va ca trusa este in termenul de valabilitate.
      Viteza excesiva si neadaptata la conditiile meteorologice constituie una dintre cauzele accidentelor rutiere din Romania. Este de preferat sa adaptati in permanenta viteza la conditiile de trafic, sa nu va angajati in depasiri riscante (mai ales cand se circula in coloana) si sa mentineti o distanta mai mare intre vehicule, indeosebi cand carosabilul este umed.
Conversatiile telefonice sau discutiile aprinse in timp ce va aflati la volan, reprezinta o alta modalitate de a va distrage atentia in momente vitale.
      Urmati intocmai regulile rutiere in ceea ce priveste prioritatea de trecere, atat pentru vehicule cat si pentru pietoni.Utilizarea centurii de siguranta este obligatorie, iar copiii cu varsta mai mica de trei ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate. In plus, este interzisa deplasarea copiilor mai mici de 12 ani pe scaunele din fata.
Planificati-va calatoria astfel incat sa nu fiti nevoiti sa conduceti foarte multi kilometri pe zi, intrucat oboseala va poate fi fatala. Utilizati aplicatiile disponibile pentru a afla starea traficului in directia spre care va indrepati si folositi rutele ocolitoare indicate pentru a evita ambuteiajele.
        Un alt aspect deosebit de important este interzicerea consumului de alcool inainte de a va urca la volan. Alcoolul reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si de asemenea, poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.
Speram ca sfaturile oferite in cadrul articolului v-au fost de ajutor si va dorim o calatorie placuta!

Ti s-a parut interesant articolul? Te invitam sa descoperi alte articole aici.