Produse necesare pe care trebuie sa le avem in masina pe timpul iernii

Fie ca pleci intr-o drumetie la munte sau pana la supermarket, vremea instabila te poate afecta oriunde. Pentru astfel de situatii este recomandat sa existe in masina un kit care sa contina toate lucrurile necesare, in caz ca intampini vreo urgenta. In acest articol, va prezentam cele mai importante elemente pe care ar  trebui sa le aveti in masina pe timpul iernii.

Pentru intretinerea masinii este important sa ai o solutie de dezghetare pentru a usura procesul de curatare a parbrizului si pentru a nu pune in pericol stergatoarele atunci cand sunt inghetate. De asemenea, un spray de dezghetare este util in cazul in care au inghetat incuietorile si chederele de usa sau geam.

Alte lucruri indispensabile sunt cablurile de pornire si cele de tractare. Din cauza temperaturilor scazute, se poate intampla ca acumulatorul sa moara si sa nu iti poti porni masina. Aici intervin cablurile de pornire deoarece, cu ajutorul acestora, iti poti incarca bateria de la o alta masina. Cablurile de tractare sunt necesare in situatia in care nu mai functioneaza deloc masina si atunci trebuie tractata.

De asemenea, nu trebuie uitata lopata si eventual o lanterna de frunte pentru situatiile in care ai facut o pana sau trebuie sa deszapezesti masina pe timp de noapte.

Pentru drumurile lungi este necesara si existenta unor lanturi de zapada, iar pe langa aceste accesorii, este recomandata verificarea antigelului cu un tester special pentru a afla daca acesta si-a pastrat proprietatile.

Ti s-a parut interesant articolul? Te invitam sa descoperi alte articole aici.