Permisul de conducere nu va mai fi suspendat la 15 puncte penalizare

Pe langa presemnalizarea radarelor, parlamentarii au propus in luna noiembrie a acestui an ca permisul de conducere sa fie suspendat la 45 de puncte de penalizare, in loc de 15.

In prezent, soferii pot primi cele 15 puncte de penalizare daca executa actiuni la volan precum: stationarea in loc interzis (6 puncte), circulatul pe linia de tramvai (4 puncte), patrunderea in intersectia blocata (3 puncte), vorbit la telefon sau nepurtarea centurii de siguranta (2 puncte) etc.

Oficialii Politiei Romane nu au raspuns la aceasta propunere, insa statisticile pentru Romania sunt ingrijoratoare. Suntem pe primul loc in Europa cu cei mai multi decedati din accidente rutiere, iar in fiecare zi, aproximativ 500 de soferi raman fara permis.

Presedintele AVAC, Catalin Radu Codescu sustine: "Se vor inmulti accidentele si victimele. Nu e o masura buna cand Romania e pe primul loc in Europa la numarul de accidente."

Cosmin Andreica, presedintele sindicatului EUROPOL: "E o masura stupida. Se goleste de continut masura complementara. E important pentru cei care preferau sa plateasca o amenda. Adica sa poti depasi viteza de 23 de ori pana iti suspenda permisul sau sa te prinda de 25 de ori fara centura."

Propunerea potrivit careia permisul de conducere sa fie suspendat la 45 de puncte, fata de 15 puncte cum prevede Codul Rutier actual, a fost transmisa si in plen pentru a putea fi dezbatuta si eventual, aprobata.

Ti s-a parut interesant articolul? Te invitam sa descoperi alte articole aici.