Introducerea unei noi taxe auto in locul timbrului de mediu       Soferii s-au putut bucura de eliminarea timbrului de mediu pentru o perioada scurta de timp. Autoritatile din Romania lucreaza in prezent la o noua taxa auto. Anuntul a fost facut public de catre seful Departamentului de impozite si taxe indirecte, domnul Daniel Anghel.
La data de 1 februarie 2017, Guvernul a renuntat la timbrul de mediu, asadar inmatricularile auto au crescut destul de repede in perioada imediat urmatoare.
       Cei care nu au reusit sa isi schimbe masina sau sa o treaca in proprietate personala ar trebui sa se grabeasca, deoarece noua veste schimba planurile.
Tot de la domnul Daniel Anghel am mai aflat ca modul de impozitare a masinii s-ar putea modifica, aceasta masura fiind sustinuta de Gheorghe Marinescu, sef serviciu impozite si taxe locale in Ministerul Finantelor Publice. Acesta afirma ca impozitul are aceeasi forma ca si acum 10 ani.
       Tinand cont de faptul ca schimbarile climatice erau cu totul altele cu 10 ani in urma, in prezent trebuie sa se tina cont de emisiile toxice care sunt nocive sanatatii oamenilor. Astfel, formula de calcul ar trebui sa includa si componenta de dioxid de carbon si norme Euro.
       Cornel Brezuica, seful AFM, spune ca grupul de lucru s-a intalnit de doua ori si a ajuns la concluzia ca pot exista doua moduri de taxare: taxare pentru toata durata de viata a autovehiculului sau o plata anuala, cum ar fi impozitul sau alta taxa care sa aiba o valoare mai mare pentru autovehiculele cu norma de poluare inferioara.

Ti s-a parut interesant articolul? Te invitam sa descoperi alte articole aici