Falsifici kilometrajul la vehiculele Second-Hand?
Risti pedeapsa cu inchisoarea!

   Procesul de tranzitie in care se afla tara noastra marcheaza profund modul de trai al cetatenilor sai. Cu toate ca industria auto este una dintre ramurile principale de productie ale Romaniei, cetatenii sai cumpara masini aduse din strainatate, la mana a doua. De la inceputul anului 2017 si pana in prezent, Romania a inregistrat un record negativ: din 7 masini inmatriculate in tara, 6 sunt luate din strainatate.

   Kilometrajul unei masini reprezinta unul dintre cei mai importanti factori in procesul de achizitie. Cum acesta influenteaza extrem de mult vanzarea masinii si pretul acesteia, cel mai simplu mod pentru dealerii neautorizati este sa dea numarul de kilometri inapoi.

   Pe piata masinilor auto rulate se va face in sfarsit dreptate. Statul roman va lua masuri concrete in privinta numeroaselor fraudari care se petrec in randul tranzactiilor cu masini second-hand. Astfel, vanzatorii de masini auto rulate care inseala cumparatorul final dand kilometrajul inapoi, risca pedeapsa cu inchisoarea de pana la 2 ani sau amenda, potrivit unui proiect de lege depus la Camera Deputatilor.

   Proprietarul masinii este obligat sa mentioneze in talon numarul de kilometri parcursi pana la momentul vanzarii. In cazul in care datele mentionate in talon nu sunt corecte (conforme cu realitatea), vanzatorul va fi acuzat de infractiune de fals in declaratii.

    Proiectul de lege va intra in dezbatere in sesiunea parlamentară din toamna.

Ti s-a parut interesant articolul? Te invitam sa descoperi alte articole aici