1700 de masini verificate de RAR sunt in pericol de accident

Registrul Auto Roman (RAR) a publicat in luna august rezultatele inspectiilor auto pe care le-a realizat in primele sase luni ale acestui an. Concluziile la care a ajuns nu sunt unele deloc imbucuratoare, un numar mare de masini avand diverse probleme tehnice, acest lucru transformandu-le in adevarate pericole atat pentru soferi, cat si pentru pietoni.

Din cele 34.000 de masini verificate de Registrul Auto Roman in prima jumatate a anului, aproape jumatate nu respecta normele tehnice legale, iar 1.700 de autoturisme prezentau pericol iminent de accident.

Instalatia electrica de iluminare si semnalizare, puntile, jantele, anvelopele, suspensiile si sistemul de franare si directie reprezinta componentele auto cu cele mai multe probleme tehnice. De asemenea, una din zece masini verificate de echipele mobile ale RAR polueaza peste limitele legale.

In urma acestor controale, 8.480 de conducatori auto au ramas fara certificatul de inmatriculare, 258 de soferi au ramas fara permis de conducere pentru diverse intervale de timp si au fost aplicate 11.000 de amenzi. Pentru a putea sa intre din nou in posesia certificatului de inmatriculare, soferii trebuie sa efectueze o noua inspectie tehnica periodica dupa rezolvarea problemelor identificate.

Inspectorii Registrului Auto Roman au oprit in trafic doar masinile pe care le-au considerat nesigure pentru a circula pe drumurile publice, date fiind vechimea acestora sau apectul estetic necorespunzator.

Ti s-a parut interesant articolul? Te invitam sa descoperi alte articole aici.